top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverOp weg counseling

Een vergiet kan je dus niet vullen met water!

Heb jij het nodig om door andere gezien te worden?

Heb je veel erkenning nodig voor wat je doet? Hangt het goed voelen, je goed in je vel zitten af van hoe anderen, of hoe materialistische dingen,... dit gevoel vullen? Post je veel selfies en zit dan stiekem te wachten hoeveel likes je krijgt, of welke reacties je krijgt?

Weet dan dat je een vergiet niet kan vullen met water. Al deze likes, complimentjes, reacties geven maar een tijdelijke 'vulling' want ze lopen langs de gaatjes van je intern vergiet weg. Je gaat dan best op zoek naar wat je nodig hebt om de gaatjes te dichten. Anders kunnen anderen je zoveel erkennen, complimentjes geven als je wil, dit zal steeds maar een heel kort of zelfs geen effect hebben. Hoe kan jij zelf je vergiet vullen, of zorgen voor een laagje in je vergiet, zodat de vulling niet zomaar meer wegvloeit. In therapie ga ik regelmatig samen met mijn cliënten op zoek hoe we hun intern intern vergiet kunnen langdurig kunnen vullen.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Valentijn: laten we de liefde vieren!

Het is weer die tijd van het jaar, in de etalages zien we overal hartjes, we kunnen er niet omheen, overal worden we er aan herinnerd: Valentijn. Als ik mensen erover aanspreek hoor ik heel vaak het z

Comments


bottom of page