top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverOp weg counseling

Valentijn: laten we de liefde vieren!

Bijgewerkt op: 13 feb. 2020

Het is weer die tijd van het jaar, in de etalages zien we overal hartjes, we kunnen er niet omheen, overal worden we er aan herinnerd: Valentijn.

Als ik mensen erover aanspreek hoor ik heel vaak het zelfde antwoord. Daar doen wij niet aan mee, dat is zo commercieel, je moet elkaar elke dag graag zien,...


Er lijkt haast een schaamte over als je moet toegeven dat je wel oprecht Valentijn wil vieren.

Ik vraag me af waarom net Valentijn zo commercieel ervaren moet worden? Kerstmis, verjaardagen, Nieuwjaar, Pasen, Sinterklaas,.... alles kunnen we toch onder de noemer commercieel plaatsen als we willen. Toch wordt er hier niet zo stellig over gesproken, als nee, verjaardagen dat vieren wij niet, zo commercieel, je moet het leven elke dag vieren,...


De liefde, waarom mogen we dit precies niet openlijk vieren, zonder ons te verstoppen achter "het is commercieel". Aandacht geven aan jullie relatie hoeft niet commercieel te zijn, dit mag net iets heel intiem van jullie twee zijn. Aandacht geven aan jullie verbinding vraagt niet om een diepe tast in je portemonnee.

In deze drukke tijden waarin we vaak onszelf voorbij hollen, is de kans reëel dat je ook elkaar met momenten even kwijt raakt. Laat dan net deze datum een extra momentje zijn om aandacht te geven aan jullie relatie. Ik heb ook nog nooit iemand horen zeggen, toen maakten we tijd voor onszelf, liet hij/zij zien dat ze me graag ziet, dat was toch zo vervelend. In tegendeel, we hebben dit voor ons goed voelen ook zo nodig. Horen van anderen jij doet ertoe, ik wil jou in mijn leven,...


En inderdaad de liefde elke dag vieren is een mooie gedachten, misschien niet realistisch maar wel mooi.

Een post-it op de keukentafel als je opstaat waarom staat, ik zie je graag; een lief berichtje, ik denk aan je, ik mis je, of bedankt dat je er voor me bent,... Is vaak meer waard dan een duur cadeau of een duur etentje.


Deze valentijn koop ik stapeltjes post-its eentje voor mij, eentje voor mijn partner en eentje voor de kinderen, zodat we het hele jaar door kleine verbindingsmomentjes hebben. Kleine, ik ben dankbaar om jou in mijn leven, kleine ik zie jou momentjes. Wie doet er mee?


Oh en verder ga ik dit jaar op valentijn ook lekker veel aandacht geven aan mijn relatie! 🥰78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lieve juf en meester

Dag lieve juf, dag lieve meester, In tijden van dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, autisme, ADHD, ADD, moeilijke thuis situatie’s, langdurig zieke kinderen of collega’s,... is jullie job ver van eviden

Comments


bottom of page